Uz prve fotografije iz nove sezone Entertejnment vikli je objavio i kraći intervju sa Krisom Karterom koji je objasnio šta možemo da očekujemo od novih epizoda. 

Molder i Skali "menjaju mesta"


Skali, imuna na vanzemaljski virus, poslednji put je vidjena na zakrčenom mostu pokušavši da pomogne bolesnom Molderu. Zbog čega je Skali (na slici ispod) u bolničkom krevetu, a Molder deluje poprilično zdravo? “Očigledno je da se dogodilo nešto potpuno neočekivano”, nagovestio je Karter. Ipak, tvorac serije je ovo već imao u vidu i to pre nego što je osmislio kraj desete sezone: “Sve se odvija po planu.”


Kako je Karter doslovno izjavio: “Poslušao sam šipere


Nakon što su ponovo uspostavili poslovne odnose u desetoj sezoni, Molder i Skali će sada uploviti i u emotivnu vezu. Karter je izjavio da su fanovi ohrabrivali otudjeni par do te mere da će konačno “imati zbog čega da se raduju”. Ipak, partneri su na turbulentnom putovanju; bol za Skalinim sinom i njenom odlukom da ga pre 15 godina dâ na usvajanje još uvek pogadja oba agenta. “Vilijam je centar praznine. Sada će konačno dobiti na značaju.”

Sezona nije preopterećena mitologijom (uglavnom)


Uz osam nezavisnih epizoda, fanovi mogu da zamisle jedanaestu sezonu sa ujedinjenom temom, ali i varijetetima u tonu. Nakon što prva epizoda bude zaronila u pozadinu Pušačeve priče i očigledne porodične veze sa Molderom, druga epizoda počinje vremenskim skokom koji stvara distancu izmedju Moldera i Skali i dogadjaja koji se odvijaju tokom same premijere. Treća epizoda zamišljena je kao mračna komedija, koju potpisuje Karter, s fokusom na dvojnike. Mimo humora, obimnija mitologija "Dosijea X", poput efekta Skaline otmice i implanta, nastaviće da oblikuje Molderov i Skalin svet.


Zavera dobija nove igrače


Na scenu stupa crvenokosa moćna figura koju tumači Barbara Herši. Tvorac serije je objasnio da je sličnost njene boje kose sa Skalinom sasvim slučajna. “Bilo je uzbudljivo saradjivati sa njom”, rekao je Karter. Od novih likova pojaviće se i izvesni Mr. Y. Nova sezona će istražiti pozadinu motiva jednog od najvećih šokova iz prošle sezone: odana saveznica agentkinja Rejes priznala je da saradjuje sa Pušačem. Takodje, moći ćemo da sagledamo lik pomoćnika direktora Skinera iz potpuno novog ugla. “Poznati savezi su poljuljani”, nagovestio je Karter. 

Nakon svih ovih godina, postaće očigledno da Molder i Skali još uvek nikome ne smeju da veruju. 


Foto: Den of Geek

Post a Comment

Previous Post Next Post