Karter je sve vreme imao plan o novim epizodama, čak i da nije bio garancije da će se "Dosije X" nastaviti nakon desete sezone. 

“Morate da igrate dugu igru, ali u isto vreme, dok pravite završetke bez jasnog kraja poput ovog, sugerišete da bi to mogao biti kraj nečega”, izjavio je Kater za Den of Geek. “Praktično, radimo ono što smo oduvek radili. Zamišljamo da su likovi nastavili sa svojim životima u realnom vremenu. Kako serija stari, stare i likovi, što znači da se nešto dešava u njihovim životima mimo bilo koje sezone.”

“Kada sam napisao scenario za poslednju epizodu, mudro sam zamislio odgovor na pitanje koje smo sami postavili. Povratkom u seriju, jednostavno sam nastavio da radim ono što bih i inače. Ipak, kao što je slučaj sa serijom i mitološkim epizodama, oduvek je postojala potreba za resetovanjem.”

Kako smo imali prilike da vidimo prve fotografije iz jedanaeste sezone, Molder je uz Skali koja leži u bolničkom krevetu.

“Publika je naviknuta na kompletnu promenu situacije u seriji. Stoga očekujemo da će i u ovom slučaju biti uz nas, kao što je to bio slučaj tokom devet godina serije i nastavkom iz 2016.”

Karter se dotakao i epizode koju potpisuje Derin Morgan, nazvavši je “veoma temperamentnom i toliko žustrom” i da “unosi zabavu u seriju, dok je istovremeno iskazana na poprilično nežan način.”

S druge strane, njegov brat Glen Morgan radi na epizodi koja gleda u prošlost i pravi paralelu sa Hičkokovim trilerom "Sever-severozapad" iz 1959. godine. Film govori o reklamnom stručnjaku koji će se naći u opasnosti nakon zamene za stranog špijuna, zbog čega će biti primoran da beži. Ipak, ova epizoda nema veze sa "čudovištem nedelje", već će Molder i Skali konstantno morati da budu na nogama.

Mnogi fanovi će imati velika očekivanja za Kartera dok bude davao zadovoljavajuća objašnjenja za mitološka pitanja koja su ostala nerazjašnjena. 

“Mogli bismo prosto da radimo nastavke popluarnih epizoda koje su emitovane do sada. Nadam se da [sezona 11] može da parira prošloj, odnosno da smo zadovoljni prethodnim uspesima i da nam dalji napori nisu neophodni dok stvaramo originalni materijal sa kojim istovremeno rizikujemo.” 

Post a Comment

Previous Post Next Post