Nakon medijske kontroverze izazvane činjenicom da Karterov tim scenarista čine muškarci, izvršna direktorka Foksa, Dejna Volden, izjavila je tokom konferencije za novinare da će biti posla i za žene, kada se govori o procesu pisanja scenarija predstojećih epizoda.

“Kris je u ovaj proces uključio dve žene, koje će raditi na scenariju za po jednu epizodu", izjavila je Voldenova. Zapravo, u pitanju su tri scenaristkinje. Karen Nilson će napisati scenario za jednu epizodu, dok će Kristin Klouk i Šenon Hamblin raditi na scenariju zasnovanom na priči Glena Morgana. "Imamo i dve režiserke. Mislim da je Kris napravio odličan korak po ovom pitanju”, dodala je.

"Ne želim da se pravdam nikome, već da dam jednostavno objašnjenje. Nakon dvesta i više naslova serije koju je pratila specifična mitologija, uz visoka očekivanja baze fanova o kvalitetu epizoda i uskršnjim jajima, javlja se postojana tendencija o oslanjanju na ljude koji su pomogli da napravimo original, kao i sada dok snimamo svega deset epizoda. Ta grupa ljudi koja je godinama saradjivala sa Krisom je igrom slučaja sastavljena od muških scenarista."

Voldenova je prokomentarisala i da po njenim saznanjima ovakva promena nije reakcija na vesti, već da su scenaristkinje postale deo tima pre nego što su same vesti odjeknule internetom.

Nova sezona "Dosijea X" će biti propraćena epizodama koje uranjaju u kompleksnu mitologiju. "Prva i poslednja epizoda će biti mitološke, dok će osam njih biti praćene nezavisnim pričama", izjavio je predsednik kompanije Dejvid Mejden. "Dotaći ćemo se mitologije i u ostalih osam, ali će one biti nezavisne."

Iako je produkcija jedanaeste sezone tek startovala, Voldenova je sa oduševljenjem govorila o scenariju prve epizode. "Kris je veoma uzbudjen. Prosto nije ni bilo razloga da se radi sve ovo. Veoma je uspešan i nije ga zanimao novac. Svi su pročitali uvodni scenario koji je odličan i predstavlja veoma dobru startnu poziciju za seriju."


Izvor: TV Insider

Post a Comment

Previous Post Next Post